Direct naar de inhoud.

Van Heijningen Bosch

Restauratie monumentaal pand

Aan het Beneden Oosterdiep in Veendam vindt u het prachtige monumentale pand, Van Heijningen Bosch. In 2020 is de restauratie van het pand begonnen. Bij de restauratie wordt het pand zoveel mogelijk in oude staat hersteld. VMV Beheer mocht hiervoor onder andere het schilderwerk verzorgen in samenwerking met gerenommeerde schilders.

Het voormalig woonhuis is rijkelijk versierd met neoclassicistische elementen, zowel van binnen als van buiten. Het hele pand is geschilderd en met behulp van historisch kleurenonderzoek zijn de juiste kleuren aangebracht op het gebouw. Bovendien is Van Heijningen Bosch gerenoveerd door de technische dienst van Vestal VGM.  De schilderwerkzaamheden maken het pand helemaal af.

Een unieke locatie als Van Heijningen Bosch geeft een sprookjesachtige sfeer en wordt nu gebruikt als evenementen locatie. In de tuin aan de achterzijde vinden we een monumentale treurbeuk, wat resulteert in een prachtige slingertuin. Het is de perfecte locatie voor allerlei bijeenkomsten, feesten en zelfs trouwerijen.

Benieuwd?
Wij vertellen je graag meer over dit project